5 Lucruri Interesante De Făcut În Roma

Fie că te duci pentru prima dată în Roma sau te întorci în acest oraș pentru a zecea oară, există o mulțime de lucruri pe care să le explorezi în capitala Italiei. Atracțiile populare din Roma includ vile transformate în muzee, biserici baroce, site-uri arheologice și magazine haute couture.

Iată care sunt cele mai interesante 5 lucruri pe care le poți face în Roma:

O Vizită La Ostia Antică

Aceasta este oportunitatea perfectă de a explora una dintre atracțiile turistice de top ale Romei. Acest site arheologic datează de mai bine de 2000 de ani și include un port frumos conservat, care pare și mai uimitor când este explorat în persoană.

Ostia Antica este unul dintre locurile turistice cel mai puțin aglomerate din capitala Italiei și poate fi accesat destul de ușor, printr-o simplă călătorie de 45 de minute cu trenul din centru Romei.

Mergi La Colosseum!

Atunci când te gândești ce să faci în Roma, trebuie neapărat să incluzi pe listă o vizită la Colosseum, cel mai cunoscut amfiteatru din lumea antică. Acesta este cel mai mare amfiteatru construit în timpul Imperiului Roman, fiind folosit pentru luptele cu gladiatori, lei și criminali.

Chiar dacă acesta este unul dintre site-urile cele mai aglomerate din Roma, trebuie să fie inclus în partea de sus a atracțiilor din orice listă turistică.

Explorează Villa Dei Quintili

Villa dei Quintili este o atracție a Romei de multe ori uitată, dar care este, însă, fascinantă pentru cei care fac efortul de a o explora. Construită pentru împăratul Commodus, care a condus Imperiul Roman până în anul 192, Villa dei Quintili este încă bine conservată.

Muzeele Vaticanului

O vizită la Vatican îți va oferi cea mai bună idee despre partea religioasă și culturală a capitalei Italiei. Muzeele Vaticanului găzduiesc o vastă colecție de piese istorice și opere de artă, cea mai remarcabilă fiind, desigur, Capela Sixtina.

Vila Lui Hadrian

Vila lui Hadrian este o construcție bine conservată, care a fost cândva reședința privată a împăratului roman Hadrian. Proprietatea se întinde pe aproape 250 de acri, o suprafață prea mare pentru a fi explorată într-o singura zi. Cu toate acestea, niciun turist nu are voie să rateze piscinele din grădinile vilei.

Comments (No)

Leave a Reply