6 lucruri care se întâmplă cu noi atunci când facem dragoste

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla cu corpul tau in momentul in care faci dragoste cu partenerul de viata? Pe langa faptul ca te simti foarte bine si simti o apropiere mai mare fata de persoana iubita, in corpurile noastre se intampla cateva lucruri senzationale chiar in acele momente. Iata mai jos doar cateva dintre ele:

1. Creste senzatia de sensibilitate. Toate punctele erogene vor deveni brusc mai sensibile, iar aici notam bineinteles zona genitala, gatul, urechile, dar si sfarcurile.

2. Arzi mai multe calorii. Un studiu recent a constatat faptul ca prin sex se pot arde mai multe calorii decat intr-o sedinta de alergat, de exemplu. Practic, decat sa mai iesiti la alergat cu un rucsac in spate, puteti sa mai ramaneti putin acasa si sa ardeti mai multe calorii, dar bineinteles, le puteti duce la bun sfarsit ambele variante in cele din urma.

3. Pot sa se inmulteasca bacteriile. In timpul sexului la femei, exista posibilitatea ca anumite bacterii din anus sa ajunga in vagin, iar mai apoi in uretra, ducand in cele din urma la infectia intregului tract urinar. Stim cu totii ca in interiorul intestinului se afla numeroase bacterii “bune”, insa acestea raman bune doar daca nu ajung in alte directii.

4. Sunt eliberati mai multi hormoni ca niciodata. In timpul sexului secretia de hormoni este la un nivel maxim, atunci eliberandu-se foarte mult oxitocina, hormonul care se ocupa cu starea noastra de fericire. Care este rezultatul acestor secretii? Te vei simti mai bine si mai implinit alaturi de partenerul de viata.

5. Creste exponential ritmul cardiac. Mergand pe fir, sexul este pana la urma o activitate fizica aerobica, iar aceste activitati cresc ritmul cardiac. Cele mai multe batai pe minut vor fi cu siguranta in timpul orgasumului, iar in cele din urma, ritmul cardiac se va stabiliza intr-un termen de aporximativ 10 sau 15 minute.

6. Te simti mai relaxat. Orgasmele declanseaza secretarea de hormoni, cum discutam si mai sus, dar aici este gasit si prolactina, un hormon calmant, el avand o activitate buna atunci cand dormim. De asemenea, sexul este bun si pentru tratarea racelilor.

Comments (No)

Leave a Reply