7 alimente mai bogate în Vitamina C decât portocalele

Este foarte posibil ca fiecare dintre noi sa asociem Vitamina C cu portocalele. Este deja bine cunoscut faptul ca Vitamina C ajuta la prevenirea racelilor, iar de-a lungul timpului portocalele au fost asociate frecvent ca fiind un aliment potrivit pentru a asimila suficienta Vitamina C pentru o imunitate buna.

Insa, cu toate acestea, pare ciudat, dar portocalele nu au chiar atata Vitamina C pe cat am tinde sa credem, ba ma mult, sunt multe alte alimente cunoscute de noi care au cantitati mai mari de Vitamina C, dar nu sunt la fel de populare pentru acest lucru.

Iata 7 alimente care contin mai multa Vitamina C decat portocalele:

1. Ardeii iuti
Ardeii iuti sunt bogati in Vitamina C, iar conform unor cercetatori de la o universitate americana, se pare ca nutrientul capsaicina, compusul care da iuteala ardeilor, poate ajuta la ameliorarea durerii articulare si musculare.

2. Ardeiul gras rosu
In special ardeiul gras rosu continine aproape de 3 ori mai multa Vitamina C decat o portocala, de asemenea, ei sunt o sursa bogata in Vitamina A, benefica pentru sanatatea ochilor.

3. Ardeiul gras verde
Acest ardei contine o cantitate mai mica de Vitamina C decat fratele rosu, insa o ceasca de ardei gras taiat contine cu peste 200% din doza zilnica recomandata de Vitamina C, iar, de asemenea, este o sursa sanatoasa de fibre.

4. Capsune
O ceasca de capsune contine cantitati umitoare de Vitamina C, iar pe langa gustul bun, acestea promoveaza sanatatea inimii si ajuta la albirea dintilor in mod natural.

5. Conopida
Cu toate ca nu este asa renumita aceasta leguma, consumata in stare natura sau murata, conopida reprezinta o sursa bogata de Vitamina B, fibre si proteine.

6. Varza de Bruxelles
Acest tip de varza este cunoscut pentru faptul ca ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, dar, de asemenea, are in compozitia sa si cantitati insemnate de Vitamina C.

7. Ananasul
Pe langa gustul placut, ananasul ajuta la descompunerea alimentelor si la reducerea balonarii. Totodata, ananasul actioneaza in organismul nostru asemenea unui inflamator natural si ne poate ajuta sa ne recuperam mai repede dupa un antrenament mai dificil.

Comments (No)

Leave a Reply