Câte calorii conțin berea, vinul și lichiorul?

Un pahar de vin, bere sau lichior se potriveste cu un stil de viata sanatos. Desigur, aceste bauturi trebuie consumate in cantitati moderate.
Cu toate acestea, este oare consumul de alcool benefic atunci cand esti la dieta sau incerci sa pierzi in greutate? Cu toate ca, in general, se poate spune ca o bautura, cum ar fi vinul sau cidrul, contine mai putine calorii decat bauturile cu mult alcool, cum sunt romul sau whiskey-ul, suma de calorii din acest caz este, totusi, semnificativa.

Cate calorii exista in vin sau in bere?
Vinul, cidrul, sampania, vinul fiert sau Sangria contin, in general, mai putine calorii in comparatie cu bauturile tari.
Cu toate acestea, in astfel de bauturi se gasesc mai multe calorii decat in bauturile racoritoare. De exemplu, o bautura racoritoare contine in jur de 40 kcal la 100 ml, in timp ce, de pilda, cidrul, una dintre bauturile cu cele mai putine calorii, contine aproximativ 50 de calorii la 100 ml. Sangria contine 100 kcal la 100 ml. In functie de tipul de vin, suma de calorii poate fi chiar mai mare.

Vinul alb dulce, de exemplu, contine in jur de 170 kcal la 100 ml, o suma de patru ori mai mare decat cea din cazul bauturilor racoritoare!

De ce o bautura cu alcool contine mai multe calorii?
Cum se face ca o bautura cu alcool contine mai multe calorii decat o bautura nonalcoolica? Acest lucru se datoreaza alcoolului in sine.

Alcoolul este bogat in calorii. Berea cu alcool contine in jur de 50 kcal la 100 ml, in timp ce berea fara alcool contine doar 25 kcal la 100 ml. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care bauturile tari contin mai multe calorii.
Lichiorul contine chiar mai multe calorii, deoarece acesta contine si o cantitate semnificativa de zahar.

Comments (No)

Leave a Reply