Ce poți trata cu mierea de albine?

Mierea este un aliment minune, despre care cu siguranta ati auzit. Aceasta are diverse roluri benefice fiind un aliat de nadejde in lupta impotriva bolilor respiratorii, reumatismelor si bolilor digestive.

Mierea are un efect benefic, baile cu aburi pe baza de miere fiind optiunea potrivita atunci cand aveti probleme cu guturaiul. Daca vei pune 100 g de miere intr-un litru de apa fiarta, vei obtine o baie de aburi perfecta pentru tratarea oricarei probleme respiratorii. Va trebui sa expiri pe gura si sa inspiri pe nas timp de 5 minute pentru ca aceasta terapie sa aiba efect.

Mierea in combinatie cu lavanda are un efect benefic asupra migrenelor. Daca vei consuma regulat miere in combinatie cu lavanda sau daca folosesti mierea pentru a indulci un ceai de lavanda, atunci aceasta combinatie va avea un rol benefic in lupta impotriva migrenelor.

Un alt lucru pe care mierea il face foarte bine este reducerea tusei. De asemenea in caz ca va doriti ca mierea sa fie mai eficienta, o puteti combina cu lapte si miere alaturi de fenicul. Pe langa faptul ca va indeparta tusea, aceasta combinatie benefica organismului va stimula si somnul.

Ceaiul impreuna cu mierea intareste imunitatea. O cura bazata pe ceai cu miere poate avea efecte spectaculoase in cresterea imunitatii, bolile si problemele de sanatate ocolindu-va.

Un alt rol benefic al mierii il constutie faptul ca aceasta reprezinta tratamentul perfect anti astm, fiind optiunea perfecta daca se doreste tratarea acestei afectiuni.

Compresele cu miere sunt foarte bune in combaterea si chiar tratarea reumatismului. Mierea pusa din belsug pe locul dureros, acoperita de un pansament de bumbac are un rol antiinflamator fiind optiunea perfecta pentru a trata aceasta problema. Atunci cand va confruntati cu probleme legate de scaun puteti consuma apa cu miere si sare, simptomele fiind eliminate complet.

Comments (No)

Leave a Reply