Cum să alegi un fier de călcat bun

Fierul de călcat este un aparat care nu poate lipsi din casa nimănui, mai ales că ne aflăm într-o perioadă în care aspectul hainelor noastre a devenit din ce în ce mai important, majoritatea persoanelor judecât după ambalaj. De aceea în acest articol ne-am propus să te ajutăm să îți alegi un fier de călcat cât mai bun pentru tine.

1.Putere
Cu cât un fier de călcat este mai puternic, cu atât se va încălzi mai repede și va putea fi folosit mai curând, astfel încât timpul reprezintă un aspect de care ne bucurăm din ce în ce mai puțin. Totuși, dacă nu calci foarte des, nu ar trebui numaidecât să îți iei un fier de călcat foarte puternic, ci te poți mulțumi cu un model cu putere medie.

2.Talpa unui fier de călcat
Un aspect poate mai important chiar decât puterea. Asta deoarece talpa reprezintă un aspect ce nu poate fi ignorat la un fier de călcat.
Există mai multe materiale din care poate fi făcută talpa unui fier de călcat, doar că nu toate sunt prea bune. Printre cele mai ok materiale sunt cele din teflon și învelișul ceramic, materiale care alunecă ușor doar că sunt destul de fragile, deci trebuie să călcăm cu grijă.

3.Aburi
La fel de important este și ca fierul de călcat pe care îl cumperi să dispună de funcția de jet de aburi, deoarece aceasta ne va ajuta să obținem niște rezultate care ne vor oferi mai multă satisfacție. De asemenea, debitul de aburi ar trebui să fie cel puțin de 55-60 de grame pe minut.

4.Alte caracteristici
Un fier de călcat bun va fi dotat și cu cât mai multe funcții, precum cea de auto-clean, dar și cu sisteme de siguranță.

Așadar, acestea sunt 4 aspecte de care să ții cont atunci când îți cumperi un fier de călcat.

Comments (No)

Leave a Reply