Cum să facem față ridurilor

Ridurile nu sunt întotdeauna rezultatul îmbătrânirii naturale. Adesea se formează sub influența factorilor de mediu negativi, a obiceiurilor proaste, a alimentației neechilibrate și a îngrijirii necorespunzătoare. Pentru a minimiza aspectul ridurilor, este important nu numai să ajustați dieta, ci și să vă revizuiți planul de frumusețe, inclusiv procedurile intensive. Sesiuni cu laser, peeling profund, injecții de cocktailuri de frumusețe și măști cu colagen, toate acestea ajută la netezirea pielii. Ce altceva poate oferi cosmetologia modernă?

Tratamente anti-riduri la salon

În prezent, există o serie de tehnici anti-îmbătrânire, care sunt la fel de eficace precum chirurgia plastica. Avantajul lor constă în efectul rapid, lipsa durerii, lipsa unei perioade lungi de reabilitare și, în final, contraindicațiile minime.

Plasma lifting

Ridurile nu sunt singurul defect cosmetic care este supus eliminării prin plasma lifting. De asemenea, procedura este eficientă în combaterea acneei, petelor de pigmentare și vergeturilor. Aceasta procedura consta în introducerea în zonele problematice, plasma purificata a sângelui clientului, care este îmbogățită cu trombocite. Influxul de componente activează procesul de producere a fibrelor de colagen și elastină, stimulând astfel țesuturile pentru întinerire.

Este demn de remarcat faptul că primele modificări apar doar la două săptămâni după această procedură. Cosmetologii, la rândul lor, recomandă efectuarea de 3-5 sesiuni. Cu toate acestea, pentru cei care au riduri neexprimate și alte schimbări legate de vârstă, chiar si o sesiune este foarte buna..

Dermabraziunea

Dermabraziunea este o procedura eficienta, menita să elimine afecțiunile superficiale și profunde ale pielii, inclusiv ridurile. În timpul procedurii, se utilizează un aparat special, dotat cu duze, in vârfurile cărora sunt acoperite cu o suprafata abraziva. Aceasta metoda accelerează regenerarea și începe sinteza colagenului, ca urmare a faptului că pielea devine mai elastică și catifelată.

Dupa aceasta procedura nu este necesară o perioadă lungă de recuperare. Pielea după sesiune are un ton sănătos si ridurile sunt netezite.

Masaj anti-rid

Masajul este parte integrantă a îngrijirii pielii faciale. Datorită capacității sale de a stimula circulația sângelui și de a declanșa sinteza colagenului, acesta minimizează aspectul ridurilor și are un efect preventiv. Principalul lucru este să îl realizați luând în considerare liniile de masaj și subtilitățile tehnicii alese. Există puține contraindicații pentru masaj. Nu se recomandă efectuarea atunci cand sunt prezente inflamații purulente pe piele, boli de sânge și boli infecțioase.

Masajul clasic

Masajul clasic anti-îmbătrânire implică frecarea usoara, impreuna cu un ulei sau o cremă specială. Acestea din urmă, la rândul lor, fac mișcările de masaj mai puțin traumatice pentru piele. Mai mult, ele pătrund rapid în adâncimea pielii. Masajul clasic nu este interzis a fii efectuat la domiciliu, dar prima sesiune este mai bine să fie facuta de un specialist, care va vorbi în detaliu despre caracteristicile tehnicii.

Masajul clasic are un efect stimulativ asupra proceselor de regenerare și sinteză a colagenului, mărind astfel elasticitatea pielii, precum și netezirea ridurilor care nu sunt prea pronunțate. Este recomandat la orice varsta. În cel de-al doilea caz, ca măsură preventivă.

Masajul prin ciupire

Un masaj prin ciupire este o tehnică la fel de eficientă. Este recomandat în prezența ridurilor pronunțate și a ptozei. Este, de asemenea, eficient împotriva hiperkeratozei, cicatrizării și a pielii uleioase crescute.

Esența metodei analizate este efectul intensiv asupra straturilor adânci ale pielii, incluzând glandele sebacee, îmbunătățirea circulației sângelui și activarea sintezei de colagen. Din acest motiv, pielea devine din ce în ce mai elastică, mai delicată și mai sănătoasă. Este demn de remarcat faptul că rezultatele apar dupa cel puțin 10 sesiuni la rând și apoi de 2 ori pe săptămână.

Mijloace de întinerire a pielii

Din păcate, nu toată lumea își poate permite o vizita la cosmetician. Dar nu există niciun motiv de disperare, deoarece industria cosmetică nu sta pe loc, surprinzând în mod regulat cu produse inovatoare de întinerire. Desigur, ele nu pot concura cu procedurile facute la saloane, dar pot contribui mult. Produsele anti-îmbătrânire sunt recomandate să se aleagă cu atenție, acordând o atenție deosebită compoziției. Acestea ar trebui să fie:

  • acid hialuronic;
  • vitamina E (tocoferol);
  • vitamina A (retinol);
  • coenzima Q-10;
  • acidul alfa lipoic;
  • colagen hidrolizat;
  • peptide.

Fără îndoială, aceasta nu este întreaga listă de componente capabile să opreasca schimbările legate de vârstă și să netezească pielea. Extractele din plante, proteinele vegetale și uleiurile naturale ar trebui, de asemenea, incluse în listă. În plus față de compoziție, este important să se țină seama de vârsta și tipul pielii, de regulă, aspectele enumerate sunt indicate pe ambalaj.

Comments (No)

Leave a Reply