Cum Să Îți Alegi Mașina Închiriată

Inchirierea unei masini poate face o diferenta enorma in orice vacanta, permitandu-ti sa parasesti zona de resort pentru cumparaturi si vizitare a obiectivelor turistice ori de cate ori doresti, fara sa te bazezi pe transportul public. Alegerea masinii potrivite pentru grupul tau va maximiza distractia din vacanta si va minimiza costurile.

Pasul 1

Estimeaza numarul total de persoane pe care le-ai putea transporta. Daca vizitezi familia sau prietenii, este posibil sa iesiti impreuna la restaurant sau alte activitati. Scaunele de mijloc si scaunele din spate, in unele vehicule, sunt perfecte pentru copii mici, dar incomode pentru adulti. Alege un vehicul care ofera locuri confortabile pentru toata lumea.

Pasul 2

Aduna tot ce ai de gand sa transporti, de la valize pana la placi de surf. Site-urile de inchirieri auto listeaza, in general, numarul de bagaje de dimensiuni medii pe care fiecare masina le poate transporta, dar nu dau detalii despre elemente supradimensionate sau cu o forma ciudata. Foloseste internetul si afla ce fel de bagaje poate transporta masina pe care vrei sa o inchiriezi, si asigura-te ca vor avea loc toate obiectele pe care vrei sa le iei cu tine in vacanta. Site-urile precum Ascar iti vor da toate detaliile la telefon sau prin e-mail.

Pasul 3

Fa o cautare pe internet despre economia de combustibil pentru masinile pe care le ai in vedere. Hibrizii consuma in general cel mai putin, dar astfel de masini nu sunt disponibile pe o scara larga. Masinile mici consuma mai putin combustibil decat dubele sau jeep-urile. Fa o comparatie intre consumul de combustibil si confort atunci cand iti alegi masina.

Pasul 4

Citeste descrierile de vehicule pe mai multe site-uri de inchirieri auto. Anumite agentii ofera functii suplimentare, cum ar fi DVD playere si sisteme GPS in vehiculele lor, cu toate ca este posibil sa platesti in plus pentru aceste optiuni.

Pasul 5

Compara mai multe agentii de inchiriere din diverse locatii. Viziteaza agregatorii on-line pentru a verifica preturile la mai multe agentii. In cadrul aceleiasi companii, inchirierea de la aeroport costa adesea mai mult decat daca ridici masina de la o sucursala din apropiere. Daca decizi sa inchiriezi masina de la o alta locatie, ia in considerare costul transportului pana acolo. Trebuie sa te astepti sa platesti mai mult pentru o masina inchiriata, daca ai varsta sub 25 de ani.

Pasul 6

Verifica autovehiculul cu atentie inainte de a pleca. Uita-te de jur imprejur si cauta daune vizibile, care trebuie trecute in contract. Asigura-te ca farurile, volanul si geamurile functioneaza cum trebuie. Nu accepta o masina in care nu te simti confortabil, sau pe care crezi ca nu poti sa o conduci.

Comments (No)

Leave a Reply