Cum să îți dai seama dacă ești narcisist?

In zilele noastre, termenul de narcisist este tot mai folosit, insa putini dintre noi cunoastrem cu adevarat la ce se refera acest termen. El are mai multe nuante, iar conform unui studiu, o pondere destul de ridicata a persoanelor sufera de o tulburare narcisista a personalitatii.

Te intrebi daca esti o persoana narcisista? Mai jos ai doar cateva semne care pot arata faptul ca esti o persoana narcisista, daca te regasesti in mai multe puncte, recomandat ar fi sa soliciti un terapeut, deoarece narcisimul de care dai dovada s-ar putea sa fie doar o masca pentru a ascunde anumite sentimente pe care le ai.

1. Iti place sa fii in centrul atentiei

In general, narcisistii au tendinta de a domnia orice conversatie si sa vorbeasca la nesfarsit despre realizarile si reusitele pe care le au. Daca ii cunosti pentru prima data, s-ar putea sa se prezinte prcum cel mai bun vecin de bloc, cel mai bun de la locul de munca sau cel mai destept student din grupa lui de la facultate.

2. Vrei intotdeauna sa dai sfaturi (nesolicitate)

Merge un prieten intr-o tara straina? Cu siguranta vei dori sa ii recomanzi locuri de vizitat, din ce restaurant sa manance, dar, mai ales, abia astepti sa demonstrezi cunostintele superioare de care dai dovata. Nu te vei lasa pana nu va intelege acea persoana ca stii multe lucruri.

3. Nu poti sta la rand

Esti foarte frustrat atunci cand iti raspunde mesageria vocala sau atunci cand astepti mai mult timp la coada la supermarket. Consideri in permanenta ca meriti un tratament special, indiferent de momentul zilei sau de restul persoanelor care sunt in fata ta. De asemenea, ei doresc sa fie respectati inca de la prima interactiune pe care o au cu alte persoane, deoarece ei sunt, bineinteles, niste persoane importante.

4. Ambitia ta nu are limite

Bineinteles, fiecare ne dorim sa mergem spre stele, insa narcisistii mereu au senzatia naturala in cap ca ei sunt mai deosebiti decat restul persoanelor, iar ei fac parte dintr-o clasa de elita care merita sa aiba succes. Narcisistii, de asemenea, se imagineaza ca fiind cei mai puternici, cei mai bogati, cei mai frumosi etc.

Comments (No)

Leave a Reply