Cum stai anonim pe Internet?

Din ce in ce mai multe entitati doresc sa afle cat mai multe informatii legate de tine. Nu de putine ori se intampla ca guvernele si advertiserii sa doreasca date despre activitatea ta online, iar acest lucru nu este ceva imbucurator.

Cu toate acestea exista cateva posibilitati de a scapa de urmarire si de a mari securitatea cand vine vorba de surf in mediul online. Unele metode sunt mai complicate decat altele, cu toate acestea, toate metodele au un numitor comun si anume de a asigura o protectie cat mai ridicata.

Browserul Tor este metoda cea mai la indemana pentru a te bucura de internet sub o forma cat mai securizata. Acest browser te va ajuta sa-ti pastrezi anonimitatea, cu toate acestea trebuie sa stii ca acest instrument nu este chiar protectia de care ai vrea sa te bucuri ,pentru ca este cunoscut faptul ca multe servicii secrete au in vizor acest browser mai ales pentru ca mutle actiuni ilegale se petrec la umbra acestuia.

O alta metoda la care ai putea apela este un VPN. Acesta iti va ascunde datele cele mai importante cum ar fi IP-ul si iti va genera cateva IP-uri dinamice pentru a te putea proteja atunci cand doresti sa navighezi pe internet fara posibilitatea de a fi spionat de cineva.

Ai mai putea apela si la o masina virtuala si anume un sistem de operare, pe care il vei pueta adauga sistemului tau actual de operare, astfel incat sa deschizi diferite fisiere din acesta masina virtuala. Utilizand aceasta metoda sansele de a fi infectat cu un virus vor scadea considerabil si mai mutl decat atat te vei putea bucura de o securitate perfecta.

O metoda simpla de a nu mai da informatii companiilor este de a nu mai accepta cookies de la acestea. Blocarea acestora se face foarte usor din browser.

Comments (No)

Leave a Reply