Foamea de cunoaștere te va dezvolta

De multe ori stam si ne uitam in jurul nostru analizand persoanele care ne inconjoara, de la cele la limita subzistentei, pana la cele care au trecut de mult timp de pragul implinirii, insa de fiecare data tindem sa ne comparam doar cu persoanele din a doua categorie, iar facand acest lucru ne demotivam si uneori deraiam de la drumul nostru.

Ce sa facem ca sa devenim niste oameni mai buni?

Pai este foarte simplu! Tot ceea ce trebuie sa facem este sa invatam, dar nu doar in perioada liceului sau a facultaii, ci de-a lungul intregii vieti.

Intotdeauna trebuie sa te ocupi de educatia ta, sa te cultivi in permanenta si sa fii neaparat infometat si insetat de cunoastere. Daca ai undeva in interiorul tau aceste doua caracteristici cu siguranta esti pe drumul cel bun, insa, daca nu, trebuie sa stii un lucru, pofta vine mancand, sau in cazul de fata, invatand.

Participa la seminarii si cursuri, fie ele platite sau nu, cu siguranta poti invata ceva util din ele. Chiar si un simplu cuvant spus la momentul potrivit iti poate schimba viata, dar de aceste lucruri te vei lovi doar in cazul in care doresti cu adevarat sa te implici in dezvoltarea ta.

Daca esti student ai atatea oportunitati de dezvoltare, de la internship-uri sau job-uri pana la activitai de voluntariat in cadrul organizatiilor, chiar daca par niste lucruri usor de facut, te vor ajuta pe viitor si vei fi mereu cu un pas inaintea celorlalti care au decis doar sa isi “traiasca studentia”.

Acestea fiind spuse, daca doresti sa te dezvolti si sa ajungi o persoana mai buna trebuie sa inveti continuu, dar mai ales, sa iti placa ceea ce faci. Fii interesat de viata ta, implica-te, iar rezultatele cu siguranta nu se vor lasa mult timp asteptate.

Comment (1)

  1. Bobita 29 iulie 2019

Leave a Reply