Lucruri de care să ții cont atunci când îți cumperi un espressor

Espressoarele sunt foarte indragite mai ales dimineata, atunci cand o cafea buna te ajuta sa te trezesti mai bine, oferindu-ti totodata o stare mai buna, mai multa forta de munca precum si o motivatie in plus pentru a merge la munca. De aceea, in acest articol va vom prezenta cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont atunci cand vrei sa-ti iei un espressor.

Tipul espressorului
Exista mai multe tipuri de espressoare, iar tu ar trebui sa alegii ceea ce crezi ca e mai potrivit pentru tine precum si a carui pret se incadreaza in bugetul tau.

Espressor manual – mecanismul de functionare este simplu, iar pretul este ceva mai mic. Espressor semiautomat – mai usor de folosit, insa ceva mai scump. Espressor automat – si mai usor de folosit, un aparat profesionist dar care are un cost ceva mai mare.

Tip de cafea pentru alimentare
Espressoare pot fi impartite pe mai multe categorii si in functie de tipul de cafea acceptat pentru alimentare. Exista deci espressoare care folosesc cafea boabe, cafea macinata, ambele tipuri de cafea, sau doar capsule sau pad cafea. Ultimele modele fac cafea delicioasa, dar pretul lor este mai ridicat.

Putere
Cu cat puterea este mai mare, cu atat cafeaua va fi preparata mai rapid, iar de aceea ar trebui sa alegi un model care sa aiba o putere cat mai mare.

Caracteristici si functii
Un espressor bun te poate ajuta in mai multe cazuri si chiar te poate rasfata. De aceea trebuie sa aiba cat mai multe functii si caracteristici. De exemplu, un dispozitiv de spumare te va ajuta sa obtii o cafea delicioasa, in timp ce unele modele pot chiar prepara mai multe tipuri de bauturi, pentru a impaca toti membrii familiei.

Asadar, acestea sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei un espressor bun.

Comments (No)

Leave a Reply