Lucruri impresionante care pot afecta căsnicia

Cu toate ca pare greu de crezut, exista studii facute asupra casniciilor si au ca rezultate niste lucruri de-a dreptul incredibile. Spre exemplu, s-au analizat mai multe divorturi si s-au tras niste concluzii. Aparent, atunci cand un cuplu trece printr-un divort nu o fac din niste lucruri total diferite, ci exista niste stereotipuri care ne pot duce in aceasta situatie. Mai jos sunt doar cativa factori de risc care ne pot duce in pragul divortului.

1. Esti foarte frumos/frumoasa
Mai mult ca sigur fiecare dintre noi ne dorim sa aratam precum marile staruri din mass-media, insa cu toate ca majoritatea arata bine, au probleme serioase in casnicie. Autorii unui articol dintr-o revista de specialitate au ajuns la concluzia ca aspectul fizic frumos al persoanelor pot sa le creasca probabilitatea de a divorta. Au fost facute si niste cercetari mai amanuntite iar mai apoi s-a tras o concluzie, persoanele frumoase au sanse net superioare de a divorta fata de un cuplu obisnuit.

2. Ai cheltuit multi bani pentru nunta
O nunta care costa cat tot depozitul dintr-o banca poate spulbera o casnicie. Conform unei cercetari din anul 2015, se pare ca persoanle care au cheltuit mai mult de 20.000 de euro pe nunta lor au de 3.5 ori mai multe sanse sa divorteze fata de cei care au cheltuit intre 5.000 si 10.000. De asemenea, cei care au cheltuit mai putin de 1.000 de euro pe nunta lor, pe de o alta parte, au cele mai mici sanse sa divorteze.

3. Nu ai terminat facultatea
Daca nu ai diploma de licenta s-ar putea sa ai probleme si cu casnicia pe termen lung. Un raport a aratat faptul ca femeile si barbatii care au absolvit facultatea au sanse de 78%, respectiv 65%, de a avea o casnicie de o durata de cel putin 25 de ani. Pe de o alta parte, femeile si barbatii care au doar diploma de bacalaureat au sanse de 41% si respectiv 47% pentru aceeasi durata a casniciei. Aparent pana si studiile ne determina alegerile, iar o educatie mai buna ne poate face sa avem o casnice mai buna pe termen lung.

Comments (No)

Leave a Reply