Mitul detoxifierii

Dietele si curele de detoxifiere sunt ideale pentru a mentine organismul intr-o stare cat mai sanatoasa. Cele mai raspandite forme de detoxifiere sunt cele de curatire a ficatului si cele de curatire a colonului. Cura de detoxifiere este o pseudo stiinta si de foarte multe ori se bazeaza pe o intelegere gresita a elementelor de baza.

Multi doctori considera produsele de detoxifiere ca o risipa de bani. Cu toate acestea, obiceiul de detoxifiere este unul foarte raspandit, fiind alimentat de numeroase reclame. Multe reclame mincinoase spun despre cura de detoxifiere ca ar fi ceva util in prevenirea aparitiei cancerului, desi lucrurile nu stau tocami asa. Acestia mai sustin si faptul ca eliminarea toxinelor din organism poate reduce riscul aparitiei numeroaselor afectiuni.

Toxinele sunt otravuri, cu toate acestea organismul este constituit astfel incat sa elimine toxinele care sunt introduse in acesta. Chiar si apa poate fi letala la o anumita doza. Corpul nostru acumuleaza toxine prin alimente, apa si aer.

Nici macar persoanele care traiesc in zone izolate nu sunt imune la aceste toxine, iar numeroasele cure de detoxifiere, fie ca este vorba despre post, sucuri de fructe sau solutii pe baza de plante, nu sunt foarte indicate pentru a ne mentine sanatatea la niste standarde foarte ridicate. Ficatul este si el un inamic al toxinelor.

Principala metoda de protectie a organismului este ficatul. Corpul depinde de ficat pentru a elimina numeroasele substante toxice care ajung in el. Ficatul are rol in a purifica, transforma si elimina substantele toxice sau inutile.

Substantele care pretind faptul ca vor curata ficatul, pot eventual sa stimuleze o buna functionare a acestuia, dar nu vor face ca ficatul sa fie mai eficient in eliminarea toxinelor. Unele studii sugereaza insa ca ficatul este influentat in mod pozitiv de catre papadie, dar si de armurariu. Teoriile sunt inca dezbatute, dar ce se stie pana acum este ca ficatul este un organ util care ajuta organismul uman in eliminarea toxinelor.

Comments (No)

Leave a Reply