Motive pentru care se încălzește telefonul

Incalzirea telefoanelor este o problema destul de mare a tuturor utilizatorilor. Apare o intrebare insa, de ce se incalzesc telefoanele? Raspunsul nu este unul dificil.

Incalzirea telefonului nu ar trebui sa fie o problema pentru utilizatorul de rand. Ar trebui sa ridice un semn de intrebare doar daca incalzirea incepe sa deranjeze utilizatorul. Procesoarele telefoanelor sunt optimizate astfel incat sa opreasca supra incalzirea telefoanelor. Daca se intampla ca procesoarele sa depaseasca o anumita temperatura, acestea isi diminueaza activitatea.

In ultimii ani telefoanele au progresat foarte mult, reusind sa ruleze numeroase aplicatii. Aceste aplicatii presupun un consum destul de mare al resurselor telefonului, rezultand de aici si o temperatura destul de mare. Daca ati utilizat aparate de realitate virtuala, atunci cu siguranta ati observat ca si acestea consuma foarte mult din resursele telefonului, lucru ce duce direct la incalzirea acestuia.

Trebuie verificat mereu numarul de aplicatii deschise in fundal, pentru ca acestea, pe langa faptul ca au un impact direct asupra bateriei, descarcand-o foarte repede, mai au si un rol principal in supraincalzirea telefonului, lucru ce nu ni-l dorim.

Un alt factor ce influenteaza incalzirea telefonului este utilizarea aplicatiilor atunci cand telefonul este pus la incarcat. Ar trebui evitat acest lucru, atat pentru o incarcare optima, cat si pentru o diminuare a supraincalzirii. Un alt lucru pentru a evita supraincalzirea telefonului este sa se inchida functiile precum Bluetooth si Wifi atunci cand nu sunt utilizate.

Aceste functii mai au si rol major in descarcarea bateriei si e mai bine ca ele sa stea inchise. Atunci cand va aflati in lumina puternica, cel mai bine este sa se reduca luminozitatea puternica a telefonului pentru a evita supraincalzirea. Temperatura de afara are si ea un rol major in functionarea telefonului.

Daca temperatura depaseste un anumit nivel, sau atmosfera este foarte umeda, telefonul poate fi afectat.

Comments (No)

Leave a Reply