Obiceiuri Care Ne Pot Face Să Adormim Mai Ușor

După o zi plină tot ceea ce ne dorim este un somn profund și liniștitor, însă de cele mai multe ori teoria și practica nu merg mână în mână astfel că apelăm la acele pastile ce credem noi că ne pot facilita somnul.

Adevărul este că soluția pentru un somn liniștitor nu constă în medicamente ci în acele obiceiuri ce ne pot influența într-un mod pozitiv somnul. Pastilele vin la pachet cu o serie de efecte adverse iar de cele mai multe ori chiar dacă sunt o soluție eficientă nu sunt și o soluție sigură. Iată câteva obiceiuri ce ne pot influența pozitiv somnul:

Obișnuiește-te Să Adormi La Aceiași Oră

Dacă credeam că acea expresie cu “mi-a trecut de mult ora de culcare” este menită doar pentru a fi folosită în anumite conversații, ei bine, vă înșelați. Organismul nostru are nevoie de o anumită oră la care să fie programat să adoarmă.

Nu vă gândiți că aceasta trebuie să fie una foarte devreme, însă nici o oră ce depășește miezul nopții nu este pre indicată. Cel mai bine este să vă faceți un obicei din a vă pune la somn în intervalul de timp cuprins între ora 22 și 23.

Închide Televizorul, Calculatorul Și Tableta

Locul televizorului este în sufragerie nu în dormitor, deoarece astfel scade tentația de a vă uita la el înainte de a merge la somn.

Până să vă băgați în pat ieșiți după internet sau închideți laptopul, este și mâine o zi. Lumina albastră degajată de toate aceste dispozitive vă afectează calitatea somnului.

Consumați O Banană

Poate părea pueril însă bananele conțin o substanță ce vă ajută să aveți un somn liniștitor. Cu o oră înainte de a merge la somn faceți-vă un obicei din a mânca o banană.

De asemenea ceaiul din plante poate ajuta creierul să se relaxeze și astfel să adormiți mult mai rapid. Nu vă fie frică să mergeți la somn deoarece este un alt motiv pentru care insomniile persistă. Relaxați-vă și induceți-vă o stare de calm. Puteți face asta!

Iar pentru a fi siguri că aveți un somn plăcut investiți într-o saltea sau un topper care să vi se potrivească. Astfel veți dormi ca un bebeluș.

Comments (No)

Leave a Reply