Prin Băile Herculane

Toamna este un anotimp prefect pentru plimbari, iar baile Herculane ar putea fi o destinatie foarte atractiva. In nici un loc din Romania nu se imbina mai bine natura cu istoria decat Baile Herculane. Acesta este sezonul in care padurea are mii de culori, iar o plimbare in Baile Herculane ar trebui sa fie ceva de care sa va bucurati.

 Se spun despre romani ca ar fi descoperit puterea apelor termale cu ajutorul cailor. Animalele obisnuiau sa intre in aceasta apa termala si sa isi vindece ranile aparute in urma diversele lupte prin care treceau. Acest fapt miraculos a atras atentia romanilor asupra apelor divine, acestia considerand aceste ape ca fiind divine.

La tot pasul il veti putea vedea pe eroul mitologic Hercules. Acesta este considerat ca ofera din puterea sa tuturor turistilor care ajung in aceasta zona si doresc sa se refaca. Legendele spun ca Hercules isi ucide din greseala o ruda a sotiei sale, aceasta fiind reprezentata printr-o statuie din statiune. Acesta ajunge sa se vanda ca sclav timp de 3 ani.

 In Pavilionul 2 sau Hotelul Franz Iosif din Herculane are deasupra intrarii doua personaje importante din mitologia romana, acestea fiind Esculap si Hygeea. Ei au elementele ce alcatuiesc simbolul medicinei si a farmaciei, respectiv sarpele incolatacit pe un toiag. Toiagul este al lui Esculap, iar Hygeea, una dintre fetele sale reprezinta simbolul sanatatii, curateniei dar si al igienei.

O alta zeita este prezentata in cadrul Bailor Diana. Fiind cunoscuta ca zeita vanatorii, zeita Diana mai era considerata si zeita protectoare a campurilor, animalelor si a vindecarilor miraculoase. Pe timp de toamna se poate vizita fara probleme aceasta statiune unica din Romania. Cu siguranta daca veti ajunge aici, va veti putea bucura de niste vestigii istorice conservate foarte bine si in ziua de azi, dar mai mult decat atat, va veti mai putea bucura si de faptul ca aceasta zona ofera si numeroase beneficii sanatatii.

Comments (No)

Leave a Reply