Protecția site-ului de malware

Malware-ul este foarte periculos, el reprezentand o problema destul de mare pentru site-urile din ziua de azi. Este astfel nevoie sa va protejati corespunzator. Aproximativ 1% dintre proprietarii de site-uri se confrunta cu infestari de tip malware in fiecare saptamana. Un site este atacat in medie de 44 de ori pe zi, de aceea este un lucru important sa va aparati cat mai bine site-ul impotriva acestor atacuri. Protejarea site-ului devine astfel o necesitate, mai ales cand 17% dintre site-urile atacate de virusi devin neglijate de motoarele de cautare.

Un lucru pe care il puteti face regulat este sa va scanati site-ul. Pentru a face acest lucru, va puteti folosi de programe de scanare pentru a descoperi potentialele vulnerabilitati. Scanarile va vor ajuta si pentru ca va semnalizeaza erorile site-ului, astfel ca veti avea ocazia de a actiona preventiv. Un antivirus eficient va poate si el ajuta destul de mult. In cazul in care sunteti infectati, antivirusul va ajuta la blocarea sursei infectiei si la raspandirea acesteia in tot site-ul vostru.

Nu uitati sa va faceti cate un back-up regulat al site-ului. Aveti mereu la indemana o copie salvata a acestui site. Aceasta copie va va ajuta sa va protejati site-ul impotriva malware. Furnizorul de hosting va poate ajuta din acest punct de vedere, astfel incat site-ul vostru sa fie unul cat mai securizat. Update-urile la zi va vor ajuta si ele foarte mult. Trebuie pastrate la zi atat plugin-urile pe care le folositi, cat si platforma site-ului. In cazul platformei WordPress, multe statistici spun ca oamenii folosesc o versiune invechita a acestei platforme. Acesta este motivul pentru care sa fiti atenti atunci cand apar versiuni imbunatatite, astfel incat sa nu aveti probleme din acest punct de vedere.

Un plan cat bun de gazduire este alegerea cea mai buna pentru site-ul vostru. Acesta este motivul pentru care este recomandat sa alegeti o firma care va poate oferi un plan personalizat site-ului vostru. Serviciile de gazduire stabile includ mai multe caracteristici precum un firewall de calitate, dar si o monitorizare tehnica de securitate 24/7. Mai puteti activa si SSL, dar si HTTPS. In special daca aveti un site de comert, trecerea la HTTP este una importanta. Acest lucru va va ajuta si din punct de vedere SEO pentru ca site-urile HTTPS sunt vazute mai bine de catre motoarele de cautare. Parolele pe care le folositi pe site-ul vostru trebuie sa fie cat mai puternice.

Comments (No)

Leave a Reply