Sfaturi pentru a întreține vopseaua mașinii

Vopseaua folosită în industria auto este cu mult îmbunătățită față de acum zece ani astfel încât metodele populare de întreținere și de păstrarea a luciului caroseriei nu mai sunt valabile în totalitate. Astăzi vă vom propune câteva sfaturi legate de modul în care vă puteți păstra vopseaua mașinii mai mult timp în starea cu care a ieșit de pe porțile fabricii.

E important ca mașina să fie spălată periodic pentru a îndepărta impuritățile însă la fel de important este să nu folosiți diferite substanțe chimice sau lichide de spălat vasele. În general există soluții speciale de curățare însă dacă nu vi le permiteți sau nu le aveți la îndemână cel mai indicat este să spalați mașina cu apă simplă.

După cum știm există două tipuri de spălători, cele automate și cele clasice, care folosesc oamenii pentru a spăla mașinile. Evident, mai există spălătoriile care ne pun la dispoziție tot ce avem nevoie pentru a le spăla singuri. Cea mai bună metodă de spălare a mașinii pentru a evita zgârierea caroseriei este cea manuală. Periile folosite la spălatul automat sunt înlocuite foarte rar astfel încât acestea lasă zgârieturi fine care nu se văd pe moment.

Trebuie să știm că există o ceară specială pentru protecția mașinii. Mașinile sunt date cu această ceara atunci când ies de pe porțile fabricii însă ea dispare după câteva luni. Din acest motiv e important să dăm singuri pe mașini cu această ceara de câteva ori pe an. Dacă folosim produsele de spălat vase acestea nu ataca stratul de vopsea însă îl înlătură pe cel de ceară.

Cel mai bine ar fi să ne spălăm mașinile singuri pentru că nimeni nu va avea mai multă grijă de ele decât noi. În plus, putem observa micile zgârieturi pe care le putem acoperi la timp pentru a nu intra rugina în caroserie. Dacă folosim substanțe chimice de curățat este bine să le diluăm în apă și apoi, după ce mașina se usucă, ar trebui să reinoim stratul protector de ceară.

Comments (No)

Leave a Reply