Un espresso perfect

Un ritual al diminetii foarte raspandit in intreaga lume este consumul de cafea. Cafeaua reprezinta un imbold de care avem nevoie atunci cand dorim sa incepem o zi cat mai bine. Pentru a incepe ziua bine trebuie sa consumam cafea, iar cel mai indicat ar fi un espresso.

Aceasta cafea mai light este ideala daca se respecta anumiti pasi pentru prepararea ei. In primul rand locul de consum al cafelei este esential. Fie ca locul este intim, sau nu, trebuie sa stii ca detaliile fac mereu diferenta.

Un spatiu generos si primitor cum ar fi dormitorul propriu, ar putea fi optiunea ideala pentru a consuma cafea intr-un mod cat mai relaxant. O ceasca din ceramica alba cu forma unui trunchi de con ar putea fi ideala pentru o prindere ferma a espresso-ului. Aceasta cana trebuie sa fie usoara, dar sa aiba si un maner usor de tinut, precum si o margine subtire.

In cafenelele italiene, un espresso este servit alaturi de un pahar cu apa. Apa este indicat sa fie consumata inainte de a bea cafeaua. Acest lucru va ajuta la curatarea papilelor gustative, astfel incat sa savurezi gustul intens al cafelei.

Mirosul cafelei ar trebui sa fie o experienta de care sa ai parte mereu. La fel ca un somelier, mirosirea cafelei este ceva ce ar trebui facut inainte de a incepe sa o bei. Spuma unui espresso reusit este si ea ideala, iar culoarea de alune de padure, precum si grosimea de 2-3 mm a acestei creme ar putea fi ideala.

Imediat ce ai luat prima gura de cafea, ar trebui sa incepi sa distingi numeroasele arome pe care le vei savura. Gustul unui espresso reusit ar putea fi robust, dar si catifelat sau echilibrat. Gustul de dupa ar trebui sa aiba note de ciocolata si de vanilie.

Comments (No)

Leave a Reply